Yönetim

Şubeler

Sağlık Mevzuatı

İletişim         Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

112 Acili gereksiz meşgul etmeyin, ambulans gecikmesin...112 Acili gereksiz meşgul etmeyin, ambulans gecikmesin...Ambulansı takip etmek sizi, ambulansın içinde bulunan sağlık personelini ve hastayı riske atar...Lütfen duyarlı olalım. Siren sesini duyduğunuzda Ambulansa yol verin!..112 Acil hattını gereksiz yere meşgul etmeyin. Belki de acil bir hasta telefonu kapatmanızı bekliyor...Sarılacak yara neredeyse biz oradayız...Yaşama yol ver, ambulansa yol ver...Bizim için her saniye hayati önem taşıyor...17 Helikopter Ambulansımız ile hizmet vermeye devam ediyoruz...Biz engel tanımıyoruz her tür zorlu koşulda hizmet veriyoruz ama trafikte sizi aşamıyoruz. Yaşama yol verin!..Çocuklar, 112 oyun değildir, lütfen gereksiz yere aramayın...

Prof . Dr. Recep AKDAĞ Sağlık Bakanı

UMKE

112 Koordinasyon

Dünyadan Sağlık
  Hacked By LionTurK- Uyarıdır Kapat Acıgını :)

Haberler                                                                                    TÜM HABERLER                                                          Geri

Haber Başlık: YEŞİLAY HAFTASI

1-7 Mart Yeşilay Haftası

1-7 MART YEŞİLAY HAFTASI

Ülkemizde 1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Yeşilay Haftası önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol, uyuşturucu maddelerle mücadeleyi içermektedir.

Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir.

Bağımlılık kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur.
Bağımlılık yapıcı madde kullanımının yaygınlaşmasını önleme ve kullanımını en alt düzeye indirme amacıyla, ilgili bütün kurum ve kuruluşların programlı, ciddi ve organize çalışmalar yürütmesi gerekmektedir. Sorunun çözümünde ise en etkili etken; koruyucu sağlık hizmetleri ve alınacak tedbirlerdir.

Yaşanan hızlı sosyal ve ekonomik değişmelere paralel olarak, sağlık sorunlarının boyutları da önemli ölçüde değişmektedir. Bağımlılık yapıcı madde kullanmaya başlamada, ergenlik dönemi özellikle riskli bir dönemdir. Bu dönemin getirdiği stresli ve fırtınalı kimlik kazanma süreci de, yukarıdaki sebeple beraber gençlerimizi, birçok zararlı alışkanlığın kazanılmasına açık hale getirmektedir.

Bağımlılık yapan maddelerin  insan vücudunda başlıca; akciğer kanseri, karaciğer kanseri, ağız, yutak ve yemek borusu kanseri, bilinç kaybı gibi etkileri olduğu kanıtlanmıştır.

Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddelerin insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne verdiği zararlar bugün rakamlara sığdırılamaz hale gelmiştir. Sigara ve alkol; sağlımıza zararlarının yanında, kullananların cebine ve ülke ekonomisine de büyük zararlar vermektedir.

Alışkanlıklarda ilk adım ve tadım son derece önemlidir. Kötü alışkanlıkların tecrübesi yoktur. Anne ve babaların bu konuda önemli sorumlulukları vardır. Çocuklarında meydana gelen ani karakter, davranış değişiklikleri ve her zamankinden fazla para harcamalarında iyi bir gözlemci olup, ilgilerini esirgememelidirler. Gerektiğinde mutlaka bir uzmana danışmalıdırlar. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak, hepimiz için toplumsal görev kabul edilmeli ve herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

Ülkemizde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin mevcut zararlarını toplumumuza göstermenin yanında; bu alışkanlıkları bırakmanın ve bu alışkanlıklardan kaçınmanın yollarını da göstermek önem taşımaktadır.

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığımızın ALO 171 numaralı sigarayı bırakma danışma hattını arayabilirler. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızı sigara bırakma polikliniklerimize bekleriz.

Yeşilay Haftası vesilesi ile Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü olarak tüm halkımızın uyuşturucu, alkol, sigara, bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyoruz.

Saygılarımızla...

Dr.Feramiş Ender GÜNGÜNEŞ